akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Kuleczki Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 25
         
ocena: 5/5 głosów: 5

W smaku bardzo podobne do tych kupnych. Obłędnie kokosowe, z migdałem w środku. Serdecznie polecam!

Kuleczki Rafaello Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kuleczki Rafaello

 

  • 100 g miękkiego masła
  • 1 małe jajko
  • 100 g cukru pudru
  • 1 op. cukru waniliowego (16 g)
  • 80 g wiórków kokosowych+ troszkę do obsypania kuleczek
  • 80 g herbatników
  • około 25 sztuk migdałów

Sposób przygotowania:

Kuleczki Rafaello
Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym do puszystości. Następnie dodać jajko i ponownie zmiksować.

Wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Masę schłodzić w lodówce minimum 30 minut. W między czasie drobno pokruszyć herbatniki (w malakserze lub za pomocą wałka).

Dodać je do schłodzonej masy i dobrze wymieszać. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. W każdej umieścić migdał.

Obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Smacznego!
Kuleczki Rafaello
Gotowe do zjedzenia kuleczki Rafaello.

Tagi:

rafaello