Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka twarogowe
Zimne masło (może być lekko zmrożone) zetrzeć na tarce wprost do misy robota, dodać żółtka, twaróg śmietankowy i mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Za pomocą haka zagnieść jednolite ciasto, podzielić na pół, każdą porcję owinąć w woreczek i schłodzić.
Po wyjęciu z lodówki lekko podsypać mąką i rozwałkować niezbyt cienko.
Wycinać krążki i z obu stron maczać w cukrze krysztale lekko dociskając.
Kółeczka składać na cztery części.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-175℃.
Upiec na rumiano.
Za pomocą haka zagnieść jednolite ciasto, podzielić na pół, każdą porcję owinąć w woreczek i schłodzić.
Po wyjęciu z lodówki lekko podsypać mąką i rozwałkować niezbyt cienko.
Wycinać krążki i z obu stron maczać w cukrze krysztale lekko dociskając.
Kółeczka składać na cztery części.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170-175℃.
Upiec na rumiano.
SylaUla