Sposób przygotowania:
Kuleczki Rafaello z kaszy jaglanejKasza:
Kaszę opłukać pod bieżącą wodą (naprzemiennie pod zimną i gorącą) i przełożyć do rondelka.
Całość zalać wodą tak, aby przykryć jej powierzchnię i zagotować.
Następnie wymieszać z mlekiem kokosowym i uprażonymi (na suchej patelni) wiórkami.
Wszystko razem gotować około 15 minut na małym ogniu.
Migdały/orzechy:
Migdały lub/i orzechy należy zblanszować, czyli zalać wrzącą wodą pomoczyć przez kilka minut, a następnie obrać z brązowej skórki.
Masa:
Delikatnie ostudzoną kaszę z wiórkami przełożyć do misy blendera i wymieszać z ekstraktem waniliowym oraz cukrem/miodem/syropem.
Można też dodać masło.
Gotową masę spróbować i ewentualnie dosłodzić.
Pralinki:
Z masy uformować małe kuleczki - umieszczając w każdej z nich migdał lub/i orzech.
Wszystkie pralinki dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych.
gosia56
Di bloguje
gosia56 napisał(a):
gosia56
Jak zrobię to na pewno dodam przepis ;)
gusia1000