Sposób przygotowania:
Kokosowe puff-puff (Afrykańskie pączki kokosowe)Ciasto
Wodę, sól, cukier, drożdże oraz mleko kokosowe wymieszać i odstawić na 5 minut. Następnie dodać mąkę oraz kokos i dobrze wymieszać do powstania gęstego, jednolitego ciasta. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 1,5 godziny.
Smażenie
Po tym czasie w rondlu rozgrzewać olej. Za pomocą łyżeczki nakładać niewielkie porcje ciasta (w razie konieczności podsypywać mąką, by ciasto się nie kleiło) Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron.
ETAP 3:
Usmażone przenieś na papierowy ręcznik i odsączyć. Jeszcze ciepłe pączusie obtoczyć w cukrze. Smacznego! (inspiracja/źródło: jeden z blogów)
marietta