Sposób przygotowania:
Pączki kokosowe z budyniem
1. Ciasto: Mąkę przesiać, wsypać drożdże i wymieszać. Dodać pozostałe składniki i wyrobić mikserem z końcówkami do ciasta drożdżowego do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z niego kulę, umieścić w oprószonej mąką misce. Odstawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości (około 1,5 godziny) 2. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość około 1 cm. Za pomocą szklanki wycinać krążki. Odstawić je do wyrośnięcia na około 30 minut. 3. Wyrośnięte pączki smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju (175st.C) do zarumienienia. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym. 4. Budyń kokosowy: Żółtka utrzeć z cukrem do puszystości. Wlać 50 ml. mleka i likier, dobrze zmiksować. Resztę mleka zagotować, wlać zmiksowaną mieszankę i ugotować budyń. Zdjąć z ognia, przykryć wierzch folią i pozostawić do ostygnięcia. 5. Lukier kokosowy: Cukier puder utrzeć z wodą. 6. Jeszcze ciepłe pączki nadziać budyniem, polać lukrem i posypać kokosem. Smacznego!