Sposób przygotowania:
Pączki mleczno-kokosowe bez drozdży
Margarynę z cukrem zmiksować i dodawać po kolei jedno jajko, aby masa się nie zwarzyła. Następnie wsypać szklankę mleka w proszku, cukier, cukier waniliowy i wiórki kokosowe. Miksować tak przez dziesięć minut, dolewając śmietanki lub letniego mleka. Na końcu przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i znów zmiksować. Potem nabierać masę i formować w dłoniach średnie kulki tak, by wyszło z kilkanaście sztuk. Uklepać lekko na dłoni i ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze. Nagrzać piekarnik do 180 st. C i wstawić blachę z ciastkami do gorącego piekarnika na 20-25 min. Nastawić minutnik lub pilnować czasu pieczenia. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić. Przygotować polewę wg.przepisu na odwrocie i lekko wystudzoną oblewać ułożone na folii aluminiowej pączki. Jak polewa zastygnie, spożywać.