Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Kokosowe walentynkowe serce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Kokosowe serce na Walentynkowy stół,szybkie i łatwe w przygotowaniu.Możemy je przygotować na prezent dla ukochanej osoby.

Kokosowe walentynkowe serce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kokosowe walentynkowe serce

 

 

  • Dodatkowo:
  • 1 galaretka truskawkowa
  • kilka łyżek wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

Kokosowe walentynkowe serce
Wiórki kokosowe mieszamy z mąką ziemniaczaną.Mleko gotujemy z cukrem,następnie do gotującego się mleka wsypujemy wiórki.Mieszamy,chwilę gotujemy ,aż masa zgęstnieje.Masę lekko studzimy. Następnie z lekko przestudzonej masy kokosowej formujemy serce.Uformowane serce obtaczamy w wiórkach kokosowych. Galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody,następnie wlewamy do płaskiego naczynia i odstawić do całkowitego zastygnięcia.Z zastygniętej galaretki za pomocą foremki wykrawamy serduszka ,a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Na talerzu układamy serce kokosowe i dekorujemy galaretkowymi serduszkami. 
Kokosowe walentynkowe serce
Z lekko przestudzonej masy kokosowej formujemy serce.
Kokosowe walentynkowe serce
Następnie serce obtaczamy w wiórkach kokosowych.