Sposób przygotowania:
Walentynkowy Tort orzechowy
BISZKOPT Piekarnik nagrzać do 180*C. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, utrzeć. Mąkę pszenną zmieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Zmniejszyć obroty miksera do minimum i stopniowo dodawać obie mąki z proszkiem tak by uzyskać jednolitą masę. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 20min Upiec tak 3 biszkopty. MASA Orzechy zaparzyć połową szklanki gorącego mleka. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Masło utrzeć na puch, wetrzeć przestudzone orzechy. Dodawać zimny budyń po łyżce. Wykończenie: Biszkopt - Masa - Biszkopt - Masa - Biszkopt - Masą posmarować cały tort , posypać wiórkami kokosowymi i kakao (wg uznania)