Sposób przygotowania:
Sernik na zimno złamane serceETAP 1:
Żelatynę namoczyć w gorącym mleku. Wymieszać do rozpuszczenia i wystudzić. Ser wyłożyć do miski i wymieszać z cukrem pudrem.
Zimną śmietanę wlać do wysokiego naczynia i ubić na sztywno ze śmietan - fixem i cukrem waniliowym. Wymieszać ją delikatnie z serem.
Do masy serowej dodać cienkim strumieniem wystudzoną żelatynę z mlekiem i dobrze wymieszać.
Tortownicę o średnicy ok. 24cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty.
Na ciastka wylać masę serową i wstawić do lodówki.
Galaretkę truskawkową rozpuścić według przepisu na opakowaniu i wystudzić. Gdy zacznie gęstnieć wylać na ciasto. Ponownie schłodzić w lodówce przez kilka godzin.