Sposób przygotowania:
Pudding Yorshire z pieczarkami i szpinakiem
Pieczarki myję a następnie kroję w kostkę.Nie musi być duża. Cebulkę kroję drobno. Na rozgrzaną patelnię wlewam olej i smażę delikatnie cebulę po upływie ok 2,min dodaję pieczarki.
Kiedy pieczarki będą już usmażone dodaję liście szpinaku. Na koniec dodaję przyprawy. Całość mieszam i zdejmuję z palnika.
Puddingi kupne nie odmrażam. Faszeruję farszem a na wierz posypuję serem żółtym. Układam puddingi na papierze do pieczenia i wkładam do piekarnika na 160 stopni na 10,min, tak by ser się rozpuścił.
Same puddingi można piec przez 4 minuty. Polewam ulubionym serem. Podaję prosto z piekarnika.
Można podawać również na zimno.
Kiedy pieczarki będą już usmażone dodaję liście szpinaku. Na koniec dodaję przyprawy. Całość mieszam i zdejmuję z palnika.
Puddingi kupne nie odmrażam. Faszeruję farszem a na wierz posypuję serem żółtym. Układam puddingi na papierze do pieczenia i wkładam do piekarnika na 160 stopni na 10,min, tak by ser się rozpuścił.
Same puddingi można piec przez 4 minuty. Polewam ulubionym serem. Podaję prosto z piekarnika.
Można podawać również na zimno.