patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Pudding Yorshire z pieczarkami i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Typowo Angielskie Danie.Pyszne.Chrupiące z zewnątrz a miękkie w środku. Puddingi są kupowane natomiast farsz zrobiłam ze świeżych pieczarek,świeżego szpinaku oraz cebulki czerwonej.

Pudding Yorshire z pieczarkami i szpinakiem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pudding Yorshire z pieczarkami i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Pudding Yorshire z pieczarkami i szpinakiem
Pieczarki myję a następnie kroję w kostkę.Nie musi być duża. Cebulkę kroję drobno. Na rozgrzaną patelnię wlewam olej i smażę delikatnie cebulę po upływie ok 2,min dodaję pieczarki.

Kiedy pieczarki będą już usmażone dodaję liście szpinaku. Na koniec dodaję przyprawy. Całość mieszam i zdejmuję z palnika.

Puddingi kupne nie odmrażam. Faszeruję farszem a na wierz posypuję serem żółtym. Układam puddingi na papierze do pieczenia i wkładam do piekarnika na 160 stopni na 10,min, tak by ser się rozpuścił.

Same puddingi można piec przez 4 minuty. Polewam ulubionym serem. Podaję prosto z piekarnika.

Można podawać również na zimno. 
Puddig Yorshire z Pieczarkami i Szpinakiem
Cebulkę smażę na rozgrzanym oleju.Dodaję ząbek czosnku
Puddig Yorshire z Pieczarkami i Szpinakiem
Dodaję pueczaki do cebuli j czosnku a następnie smażę dalej.
Puddig Yorshire z Pieczarkami i Szpinakiem
Następnie dodaję szpinak i przyprawy.Mieszam wszystko ze sobą i zdejmuję z palnika.
Puddig Yorshire z Pieczarkami i Szpinakiem
Yorkshire pudding wykładam i zaczynam faszerować.Nie odmrażam.
Puddig Yorshire z Pieczarkami i Szpinakiem
Nafaszerowane puddingi posypuję serem żółtym i wkładam do piekarnika.

Tagi:

przystawka