Sposób przygotowania:
Lody bounty w czekoladowych pucharkachETAP 1
PUCHARKI: Baloniki delikatnie nadmuchujemy i zawiązujemy. Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Na folii aluminiowej wykonujemy 3 kleksy z czekolady. Będą one stanowić nóżki pucharków.
ETAP 2
W pozostałej czekoladzie obtaczamy do połowy nasze baloniki.
ETAP 3
Umieszczamy je na wykonanych podstawach i wkładamy do lodówki, by czekolada zastygła. Gdy zastygnie (po około 15 minutach) za pomocą pędzelka nakładamy drugą warstwę czekolady i ponownie pucharki schładzamy. Dzięki nałożeniu drugiej warstwy będą one po prostu mocniejsze.
Gdy nasze pucharki są już całkowicie zastygnięte przebijamy baloniki i delikatnie je usuwamy.
ETAP 4
LODY:
Jajka oraz cukier umieszczamy w garnuszku. Tak przygotowane ubijamy na parze do białego koloru. Ser przekładamy do miski i rozcieramy. Następnie dodajemy do niego masę jajeczną. Na koniec całość łączymy z mąką kokosową i łyżką malibu.
ETAP 5
Lody przekładamy do zamykanego opakowania i wkładamy do zamrażalnika. Po około 0,5 godziny mrożenia mieszamy je. Tak postępujemy jeszcze 2-3 razy co pół godziny. Mrozimy je do uzyskania pożądanej przez nas konsystencji.
Między czasie przygotowujemy czekoladowe ozdoby. Gorzką czekoladę rozpuszczamy. Z rozpuszczonej na papierze do pieczenia wykonujemy ozdobne kształty. Część czekolady równą warstwą wylewamy na papierze i posypujemy złotymi perełkami. Ozdoby pozostawiamy do zastygnięcia. Czekoladę z perełkami rozgrzanym nożem tniemy na podłużne trójkąty.
Gotowe lody porcjujemy do czekoladowych pucharków. Posypujemy je czekoladowymi kulkami i ozdabiamy wykonanymi samodzielnie dekoracjami. Podajemy.
gusia1000
SylaUla
Justi2401