Sposób przygotowania:
Błyskawiczne ciasto z rabarbaremETAP 1:

Rabarbar umyłam i pokroiłam w plasterki. Zasypałam dwiema łyżkami cukru i odstawiłam na 15 minut. Dodałam budyń, wymieszałam.
ETAP 2:

W misce bardzo dokładnie (ponad 5 minut) zmiksowałam jajka z cukrem. Dodałam mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszałam.
Przelałam ciasto do foremki (20x20 cm).
ETAP 3:

Odsączony z nadmiaru płynu rabarbar wyłożyłam na ciasto.
ETAP 4:

Na rabarbarze rozrzuciłam kawałeczki twardego masła.
ETAP 5:

Całość posypałam cukrem trzcinowym, dzięki czemu po upieczeniu na wierzchu ciasta tworzy się pyszna skorupka.
ETAP 6:

Wstawiłam do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 40 minut (do suchego patyczka). Po ostudzeniu posypałam cukrem pudrem.