kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1070]

Koktajl ryżowo-jagodowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny koktajl ryżowy z jagodami. Daje piękny kolor i ten niezapomniany smak wakacji. Pyszne wspomnienie dzieciństwa.

Koktajl ryżowo-jagodowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Koktajl ryżowo-jagodowy

 

  • 3 łyżki ugotowanego ryżu
  • pół szklanki mleka
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki jagód (mogą być mrożone)
  • 1 łyżka płatków migdałowych
  • 1 łyżka dżemu z dzikiej róży

Sposób przygotowania:

Koktajl ryżowo-jagodowy
Do wysokiego naczynia wkładamy po kolei: ugotowany ryż, mleko, miód i jagody.

Blendujemy całość na gładki koktajl. Przelewamy do wysokiej szklanki.

Na wierzchu posypujemy koktajl płatkami migdałowymi.

Na płatki migdałowe kładziemy łyżkę dżemu z dziej róży- żeby było jeszcze bardziej zdrowo i smacznie. dekorujemy wg uznania. 


Koktajl ryżowo-jagodowy
Tak wygląda koktajl przed zblendowaniem

Tagi:

koktajl napoje