tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Koktajl truskawkowo-migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu koktajl z truskawek na bazie gęstej kwaśnej śmietany z masą migdałową.

Koktajl truskawkowo-migdałowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Koktajl truskawkowo-migdałowy

Na koktajl

Sposób przygotowania:

Koktajl truskawkowo-migdałowy
1) Truskawki obieramy i myjemy pod bieżącą wodą.

2) Następnie kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do naczynia (lub wrzucamy w całości).

3) Do truskawek dodajemy gęstą śmietanę i blendujemy, wlewamy mleko migdałowe i ponownie blendujemy.

4) Do zblendowanych truskawek ze śmietaną dodajemy masę migdałową i blendujemy (ona posłuży nam także za zamiennik cukru).

5) Gotowy koktajl przelewamy do szklanek i podajemy.
Koktajl truskawkowo-migdałowy
Truskawki obieramy i myjemy pod bieżącą wodą.
Koktajl truskawkowo-migdałowy
Następnie kroimy je na mniejsze kawałki i wrzucamy do naczynia (lub wrzucamy w całości).
Koktajl truskawkowo-migdałowy
Do truskawek dodajemy gęstą śmietanę i blendujemy, wlewamy mleko migdałowe i ponownie blendujemy.
Koktajl truskawkowo-migdałowy
Do zblendowanych truskawek ze śmietaną dodajemy masę migdałową i blendujemy (ona posłuży nam także za zamiennik cukru).

Tagi:

owoce koktajl