kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Koktajl wiśniowo-kokosowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyraziste wiśnie fantastycznie komponują się z kokosem tworząc idealny letni duet. Całość okraszona jest dodatkiem jogurtu i miodu. Pysznie i zdrowo!

Koktajl wiśniowo-kokosowy

Składniki:

Koktajl wiśniowo-kokosowy

podstawowe

  • (na jeden duży koktajl)
  • szklanka wydrylowanych wiśni
  • 2 łyżki gęstego mleka kokosowego
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
  • miód z mniszka (lub zastępczo wielokwiatowy)

Sposób przygotowania:

Koktajl wiśniowo-kokosowy
Wszystkie składniki (z wiśniami włącznie) najlepiej schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny. Wiśnie umyć i wydrylować.

Owoce umieścić w kielichu blendera wraz z mlekiem kokosowym i jogurtem. Zmiksować. Dosłodzić do smaku miodem z mniszka lub innym który mamy dostępny.

Serwować od razu po przygotowaniu.

P.S. Do tak przygotowanego koktajlu możemy dodać 2-3 łyżki nasion chia i zostawić do napęcznienia.

Otrzymamy pyszny, zdrowy pudding chia z wiśniami. 

Tagi:

koktajl owoce