Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kolby kukurydziane z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Oczyścić kolbę z miękkich liści i włosków. Suche liście okrywające kolbę delikatnie odsunąć.

Kolby kukurydziane z grilla

Składniki:

Kolby kukurydziane z grilla

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kolby kukurydziane z grilla

Oczyścić kolbę z miękkich liści i włosków. Suche liście okrywające kolbę delikatnie odsunąć. Natrzeć wewnątrz kukurydzę dokładnie masłem i solą. Okryć spowrotem kolbę liśćmi, dokładnie wyładzając je wokół kukrydzy. Umiescić kolby na brzegach grilla i piec ok 25 minut, od czasu do czasu przewracając, i pilnując aby nie zapaliły się. Środek rusztu zostawiamy na główną potrawę, np. stek lub przyprawione filety kurczaka.


Tagi:

kukurydza