bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kołduny drożdżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny i ciekawy przepis.Polecam

Kołduny drożdżowe

Składniki:

Kołduny drożdżowe

 

  • mąki, 5 dag drożdży, 0,25 l mleka, odrobina cukru, 0,5 kg kapusty kiszonej

Sposób przygotowania:

Kołduny drożdżowe
Z mąki, drożdży i mleka zarobić ciasto drożdżowe znanym sposobem. Kapustę zalać gorącą wodą, odcedzić. Mięso przesmażyć na gorącym tłuszczu z cebulą. Wymieszać mięso z kapustą. Gdy ciasto wyrośnie, formować pączki, wkładać do środka farsz. Takie bułeczki kłaść na blasze uprzednio posypanej tartą bułką. Wstawić do pieca na 45 min. do l godziny.