Marika_1961

Marika_1961

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Kolorowa babka

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

foremka na ciasto o wymiarach 14 x 40 cm.

Kolorowa babka

Składniki:

Kolorowa babka

 

  • Skladniki na babke:
  • 2(niepelne) szklanki maki przennej
  • 1i1/4 szklanki cukru
  • 250 gram margaryny
  • 100 gram oleju
  • 20 gram maku
  • 3 lyzeczki kakao
  • 6 jajek
  • 1 opakowanie cukru waniliowego(16g)
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1 opakowanie kisielu wisniowego
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Kolorowa babka
Sposob przyrzadzania babki:
1.Margaryne utrzec z cukrem.Dodac zoltka,make z proszkiem,cukier waniliowy,olej i ubita piane z bialek.
2.Ciasto podzielic na cztery czesci.
3.Do jednej czesci wsypac budyn,do drugiej kisiel,do trzeciej kakao,a do czwartej mak.
4.Ciasto wylewac na przemian do foremki.
5.Przed wlozeniem do piekarnika ciasto przekroic nozem wzdluz blaszki
6.Piec okolo 50 minut w temp.170°C

Tagi:

jajko jajka mak