Sposób przygotowania:
Kolorowy deser galaretkowy z owocami
Każdą galaretkę rozpuszczamy w około 350 - 400 ml . gorącej wody.
Foremkę na babkę delikatnie natłuszczamy olejem, po czym na dno układamy oczyszczone ze szypułek, umyte i osuszone truskawki.
Truskawki zalewamy wystudzoną czerwoną galaretką, wkładamy do lodówki do stężenia.
W między czasie przygotowujemy masę serową;
Żelatyne rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, nastepnie łączymy z serkiem danio. Na stężoną galaretkę rozprowadzamy masę serową i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.
Mandarynki obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki.
Na stężoną masę serową układamy cząstki mandarynek i zalewamy rozpuszczoną wcześniej wystudzoną, zimną galaretką pomarańczową, ponownie wkładamy do loówki do stężenia.
No i ostatnia warstwa na stężoną pomarańczową galaretkę układamy pokrojony w kostkę melon i zalewamy już ostatnią przygotowaną wcześniej zieloną galaretką.
Całość wkładamy do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki foremkę zanużamy na chwilkę do połowy w gorącej wodzie i wyjmujemy babke na półmisek, dekorujemy i kroimy na części.
Rada;
Babkę czyli foremkę zewnątrz możemy ogrzać suszarką też fajnie się wyjmnie.)
Foremkę na babkę delikatnie natłuszczamy olejem, po czym na dno układamy oczyszczone ze szypułek, umyte i osuszone truskawki.
Truskawki zalewamy wystudzoną czerwoną galaretką, wkładamy do lodówki do stężenia.
W między czasie przygotowujemy masę serową;
Żelatyne rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, nastepnie łączymy z serkiem danio. Na stężoną galaretkę rozprowadzamy masę serową i ponownie wkładamy do lodówki do stężenia.
Mandarynki obieramy ze skóry i dzielimy na cząstki.
Na stężoną masę serową układamy cząstki mandarynek i zalewamy rozpuszczoną wcześniej wystudzoną, zimną galaretką pomarańczową, ponownie wkładamy do loówki do stężenia.
No i ostatnia warstwa na stężoną pomarańczową galaretkę układamy pokrojony w kostkę melon i zalewamy już ostatnią przygotowaną wcześniej zieloną galaretką.
Całość wkładamy do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki foremkę zanużamy na chwilkę do połowy w gorącej wodzie i wyjmujemy babke na półmisek, dekorujemy i kroimy na części.
Rada;
Babkę czyli foremkę zewnątrz możemy ogrzać suszarką też fajnie się wyjmnie.)
BozenaMatuszczyk
BozenaMatuszczyk
Dziękuję bardzo.;)