Sposób przygotowania:
Pieczone jabłka z kaszą bulgur, miodem i bakaliami
1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, wodę można lekko posolić. Wyjmujemy z woreczka, przesypujemy do miseczki i studzimy. Następnie dodajemy miód i bakalie, dokładnie mieszamy.
2. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środki, uważamy, żeby nie uszkodzić jabłek, następnie napełniamy je nadzieniem z kaszy.
3. Tak wykonane jabłka przekładamy do formy do zapiekania i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Czas pieczenia zależy od miękkości jabłek, może być dłuższy lub krótszy.
4. Podajemy gorące zaraz po upieczeniu.
Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Najlepiej wybierać jabłka jednakowej wielkości.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od miękkości jabłek.
2. Jabłka myjemy, osuszamy i wydrążamy środki, uważamy, żeby nie uszkodzić jabłek, następnie napełniamy je nadzieniem z kaszy.
3. Tak wykonane jabłka przekładamy do formy do zapiekania i pieczemy do miękkości w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Czas pieczenia zależy od miękkości jabłek, może być dłuższy lub krótszy.
4. Podajemy gorące zaraz po upieczeniu.
Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Najlepiej wybierać jabłka jednakowej wielkości.
Czas pieczenia może być dłuższy lub krótszy, zależy to od miękkości jabłek.
robaczek
skuter5
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Babeczka35
Warto spróbować, mnie bardzo smakował :) Bardzo lubię takie połączenie :)
ciasteczka