Kolorowa papryka z grila

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Papryki i cebule pokroić na ćwiartki, i wymieszać z oliwą (do oliwy można dodać

Kolorowa papryka z grila

Składniki:

Kolorowa papryka z grila

 

  • 2 czerwone cebule
  • 2 słodkie cebule Vidalias
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 1/4 filiżanki oliwy z oliwek
  • ewentualnie ulubione zioła

Sposób przygotowania:

Kolorowa papryka z grila
Papryki i cebule pokroić na ćwiartki, i wymieszać z oliwą (do oliwy można dodać bazylii, oregano lub inne ulubione zioła). Położyć na grillu, piec obracając tylko raz. Najlepiej grillować w specjalnym koszyku na warzywa, ma drobną siatkę i nie ma obawy, że kawałek papryki wpadnie do węgli. Gotowe warzywa zdjąć z grilla, i podawać jako dodatek do mięs.

Tagi:

zioła papryka