Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kolorowa pasta kanapkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Prosta w przygotowaniu i pyszna zarazem pasta sprawdzi się idealnie na naszych śniadaniowych kanapkach. Lubiana przez dzieci.

Kolorowa pasta kanapkowa

Składniki:

Kolorowa pasta kanapkowa

 

  • 2 jajka
  • 1/2 pomidora
  • 1/2 białej cebuli
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • 1 łyżka majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kolorowa pasta kanapkowa
Jajka gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy będą już gotowe studzimy, obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy obranego pomidora bez pestek także pokrojonego w niedużą kostkę. Do składników dokładamy drobno posiekaną cebulę. Na koniec dokładamy kapustę pekińską przeciętą na małe cząstki. Do całości dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce około 10 minut, a następnie układamy na kanapkach.