Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka jarzynowa wg Joli
Warzywa gotujemy w łupinach bez dodatku soli, nie możemy je rozgotować, po ostudzeniu obieramy z łupin i kroimy w kosteczkę.. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, następnie za pomocą rozdrabniacza do jajek kroimy . Z papryczek usuwamy gniazdka nasienne, kroimy w kosteczkę. Ogórki konserwowe kroimy również w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do szklanej misy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Do miseczki przekładamy majonez, dodajemy całe opakowanie sosu sałatkowego czosnkowo-ziołowego (jeśli nie lubimy gotowych dodatków wystarczy tylko majonez), dokładnie mieszamy i przekładamy do miski z warzywami, dokładnie mieszamy sałatkę, powinniśmy ją wstawić do lodówki, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły smakowo.