Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z granatem i winogronami
Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
Orzechy siekamy.
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki.
Winogrona myjemy, kroimy na ćwiartki lub połówki.
Granat wydrążamy, ziarenka przekładamy do salaterki, mieszamy z pozostałymi składnikami.
Robimy sos: czosnek kroimy drobno, łączymy z oliwą i musztardą, dododajemy sól i pieprz.
Składniki sałatki łączymy z sosem, mieszamy. Próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze soli i pieprzu.
Orzechy siekamy.
Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki.
Winogrona myjemy, kroimy na ćwiartki lub połówki.
Granat wydrążamy, ziarenka przekładamy do salaterki, mieszamy z pozostałymi składnikami.
Robimy sos: czosnek kroimy drobno, łączymy z oliwą i musztardą, dododajemy sól i pieprz.
Składniki sałatki łączymy z sosem, mieszamy. Próbujemy, ewentualnie dodajemy jeszcze soli i pieprzu.