Sposób przygotowania:
Sałatka z serem pleśniowym i granatem
Mix świeżych sałat opłukać i osuszyć. Dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy.
Czerwoną cebulę obrać i pokroić w drobne pióra. Dodać do sałatki razem z posiekanymi orzechami.
Wymieszać razem z ziarenkami z połowy granatu. Z soku pomarańczowego (świeżo wyciskanego) przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku, miodu, oliwy z oliwek i szczypty soli przygotować sos.
Przed podaniem polać sałatkę sosem.
Czerwoną cebulę obrać i pokroić w drobne pióra. Dodać do sałatki razem z posiekanymi orzechami.
Wymieszać razem z ziarenkami z połowy granatu. Z soku pomarańczowego (świeżo wyciskanego) przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku, miodu, oliwy z oliwek i szczypty soli przygotować sos.
Przed podaniem polać sałatkę sosem.