Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej
- Umyte i osuszone liście kapusty szatkujemy, wrzucamy do miski.
- Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. Wszystko polewamy sosem z oliwy z oliwek extra vergine połączonym z solą i pieprzem, mieszamy rękami, schładzamy.
- Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. Wszystko polewamy sosem z oliwy z oliwek extra vergine połączonym z solą i pieprzem, mieszamy rękami, schładzamy.