Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka ze świeżej kapusty.
Kapustę obmyć i osączyć. Kapustę białą poszatkować drobno,następnie przełożyć do naczynia i oprószyć solą i przemieszać.Odstawić co najmniej na jedną godzinę.Po godzinie dokładnie odcisnąć wytworzony sok. Kapustę czerwoną drobno poszatkować i zagotować.Po zagotowaniu odlać wodę,ostudzić i odcisnąć z nadmiaru wody. Pomidory opłukać, obrać ze skórki(można jak kto woli obrać po uprzednim sparzeniu wrzątkiem).Po przekrojeniu opróżnić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.Ogórki obrać ze skórki, pokroić w mała paseczki i odcisnąć z nadmiaru soku.Por opłukać,odciąć białą część z odrobiną zielonej,przekroić wzdłuż na połowę i pokroić w pół krążki.Przełożyć da naczynia oprószyć solą,wymieszać i odstawić na 1 godz.Po godzinie odcisnąć z wytworzonego soku.Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu pokroić w małe słupki.Papryki opłukać,opróżnić z gniazd nasiennych i pokroić w drobniutkie paseczki.Koperek świeży(ilość wg.uznania),drobniutko pokroić.Gotowe składniki przełożyć do naczynia,dodać majonez,do smaku sól,pieprz oraz przyprawę zioła do sałatek "Knorr".Wymieszać.Spróbować,uzupełniając ewentualnie przyprawy,sałatka powinna być lekko pikantna.Gotowe.Smacznego.
halina
amadeo
Dziękuję:)))