Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 110
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To pyszna propozycja, która idealnie urozmaici każde danie obiadowe. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, pełna witamin oraz dodatkowo bardzo ładnie prezentuje się na talerzu.

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Składniki:

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki

 

Dodatkowo:

  • około 4-5 łyżek oleju
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki

Składniki:

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Kapusta pekińska powinna być drobno posiekana.

Wszystkie połówki papryki należy pokroić w niewielką kostkę, a umytą i osuszoną kapustę pekińską drobno posiekać.

Całość:

Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i papryki
Można dodać mniej lub więcej oleju - wg preferencji.

Pokrojone warzywa należy połączyć w misce i następnie wymieszać z olejem (warto dodać dobrej jakości zimnotłoczony - dla zdrowia) oraz z sokiem z cytryny.
Surówkę doprawić według własnego smaku.