Martyna12

Martyna12

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 303]

Surówka z kiszonej kapusty z porem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Słodka-kwaśna, chrupiąca surówka. Idealna jako dodatek do dań głównych z rybą lub pieczonym czy też duszonym mięsem.

Surówka z kiszonej kapusty z porem

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z porem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z porem
Kapustę przepłukać jeśli jest zbyt kwaśna.

Pokroić na małe kawałki.

Obrane, umyte marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Cebulę oraz dokładnie wypłukanego pora, posiekać drobno.

Jabłka zetrzeć na tarce, polać sokiem z cytryny.

Warzywa umieścić w misce, wlać olej, doprawić cukrem, solą i pieprzem.

Surówkę dokładnie wymieszać.