Sposób przygotowania:
Jabłka pod kruszonką
1. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda i kroimy w kostkę. Ja wybrałam 2 jabłka słodkie i 2 kwaskowate. Podsmażamy na patelni dodając łyżkę oleju kokosowego i posypujemy obficie cynamonem.
2. Przygotowujemy kruszonkę z płatków owsianych, 2 łyżek oleju kokosowego lub masła, miodu, soku z cytryny, mleka, siemienia lnianego. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy odrobinę jeszcze cynamonu. Możemy te wszystkie składniki zmiksować, lecz nie jest to konieczne.
3. Podsmażone jabłka przekładamy do naczynie żaroodpornego, nakładamy na wierzch kruszonkę z płatków owsianych i dodajemy jeszcze na wierzch orzechy włoskie.
4. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 min.
5. Możemy podać z lodami, bitą śmietaną, sokiem z malin lub ulubionymi owocami.
2. Przygotowujemy kruszonkę z płatków owsianych, 2 łyżek oleju kokosowego lub masła, miodu, soku z cytryny, mleka, siemienia lnianego. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy odrobinę jeszcze cynamonu. Możemy te wszystkie składniki zmiksować, lecz nie jest to konieczne.
3. Podsmażone jabłka przekładamy do naczynie żaroodpornego, nakładamy na wierzch kruszonkę z płatków owsianych i dodajemy jeszcze na wierzch orzechy włoskie.
4. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i zapiekamy około 30 min.
5. Możemy podać z lodami, bitą śmietaną, sokiem z malin lub ulubionymi owocami.