Sposób przygotowania:
Kremowy sos pieczarkowy
Pieczarki pokroić w plastry, cebulę posiekać w kostkę.
Rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu.
Wlać rosół, gotować na minimalnym gazie przez kolejne 10 min, dodać słodką śmietankę oraz mascarpone, wymieszać.
Dusić pieczarki do lekkiego zgęstnięcia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Mąkę wymieszać z paroma łyżkami sosu śmietanowego, przelać do garnka.
Rozgrzać masło klarowane, zeszklić cebulę, dodać pieczarki, dusić do odparowania płynu.
Wlać rosół, gotować na minimalnym gazie przez kolejne 10 min, dodać słodką śmietankę oraz mascarpone, wymieszać.
Dusić pieczarki do lekkiego zgęstnięcia sosu, wsypać posiekaną natkę pietruszki.
Mąkę wymieszać z paroma łyżkami sosu śmietanowego, przelać do garnka.