Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1264]

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna surówka z kapusty pekińskiej. Jest zdrowa, smaczna i pełna witamin. Doskonała jako dodatek do drugiego dania.

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i ogórkiem
Kapustę pekińską drobno szatkuję. Solę o odstawiam na 30 minut. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę.

Ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach. Jabłka, ogórki, cebulę oraz ocet winny dodaję do kapusty. Mieszam.

Surówkę doprawiam do smaku cukrem oraz pieprzem.