Sposób przygotowania:
Kolorowa tarta
Kruche ciasto można przygotować przygotować według mojego przepisu zmieniając tylko składniki. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową, włożyć do lodówki na1 godz. Ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wyłożyć dno i boki formy, ponakłuwać. Piec 15 min w temp. 200°C. Piekarnik wyłączyć, ciasto wy|ąć po 10 min, wystudzić. Żółtka, cukier, sok i skórkę z cytryny podgrzewać (nie gotować) mieszając, aż krem lekko się zetnie. Masło pokroić, stopniowo dodawać do kremu, mieszając. Zgęstniały krem zdjąć z ognia, wystudzić, rozprowadzić na cieście. Odstawić na 3 godz. do lodówki. Przed podaniem tartę ozdobić pestkami granata i miętą lub owocami kandyzowanymi.
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html
Kruche ciasto:
https://gotujmy.pl/ciasto-kruche,przepisy-ciasta-przepis,130547.html