misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Kolorowa zupa z wielu warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna, aromatyczna pełna świeżych sezonowych warzyw zupa. Doskonała na obiad nie tylko dla dzieci, ale i dorosłych.

Kolorowa zupa z wielu warzyw Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Kolorowa zupa z wielu warzyw

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa zupa z wielu warzyw
Marchewki, buraka i ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy. Następnie kroimy w niewielką kostkę. Kapustę szatkujemy.

Tak przygotowane jarzyny wrzucamy do garnka, zalewamy rosołem drobiowym i gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania do zupy wrzucamy dokładnie umyte i pokrojone liście botwinki.

Całość gotujemy przez 2-3 minuty dokładnie mieszamy przyprawiamy solą oraz pieprzem i podajemy.
Kolorowa zupa z wielu warzyw
Marchewki buraka i ziemniaki obieramy i dokładnie myjemy
Kolorowa zupa z wielu warzyw
Kapustę szatkujemy a warzywa kroimy w niewielką kostkę
Kolorowa zupa z wielu warzyw
Do garnka wrzucamy wszystkie warzywa i wlewamy rosół
Kolorowa zupa z wielu warzyw
Liście botwinki dokładnie myjemy i kroimy
Kolorowa zupa z wielu warzyw
Do zupy dodajemy liście botwinki i gotujemy przez 2-3 minuty

Tagi:

buraki