Sposób przygotowania:
KOLOROWA ZUPA WIOSENNA Z KOPERKIEM
Bazą zupy jest wywar mięsny , który przygotowujemy z 1 udka z kurczaka z dodatkiem : 1 liścia laurowego, 2 ziarenek ziela angielskiego, 2 ziarenek pieprzu oraz 1 ząbka czosnku. W wersji ekspresowej, kiedy mamy bardzo mało czasu, a chcemy szybko zjeść coś ciepłego i pożywnego - możemy ewentualnie posiłkować się kostką rosołową - drobiową. Do gotującego się bulionu, wrzucamy 1 opakowanie przygotowanych kompleksowo warzyw HORTEX. Ja dodaję ulubioną mrożoną mieszankę- 9 składnikową wiosenną, gdyż jej aromatyczny skład najbardziej podkreśla charakter zupy. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 12 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Finalnie można zupę zabielić śmietaną – według uznania. Ja dokładam mój sprawdzony sposób, dzięki któremu zupa ma niezwykle kremową konsystencję i dodatkowo nabiera głębi smaku. Mianowicie jest to naturalny serek topiony np. śmietankowy z ziołami, który rozpuszczam w odrobinie wywaru , a następnie łączę z całością zupy. Danie możemy udekorować , zarówno dla wyglądu jak i dla podkreślenia wiosennego smaku - świeżym koperkiem. Mój niestety dopiero wschodzi na oknie, ale posiłkuję się zebranym w sezonie niezwykle aromatycznym koperkiem mrożonym. Zupę polecam szczególnie osobom dbającym o linię:) Podaję ze świeżo pieczonym chlebem domowej produkcji. Serdecznie polecam i życzę smacznego.