Sposób przygotowania:
Kolorowa zupa Eli z młodej kapustyWywar
Porcję rosołową umyć, włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą i posolić do smaku. Ugotować wywar i wyjąć porcję rosołową. Po ostudzeniu obrać mięso z kości, skóry i pokroić. Kapustę poszatkować. Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę.
Przygotowanie kapusty
Kapustę poszatkować. Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć szypułki i nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki, jak na frytki.
Przygotowanie warzyw
Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skórki, umyć i pokroić w kostkę. Papryki umyć, usunąć szypułki i nasiona. Miąższ papryki pokroić w kostkę.
Prrzygotowanie ziemniaków
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki, jak na frytki.
Gotowanie zupy
Koperek i natkę pietruszki umyć, osuszyć i posiekać.
Gotowanie zupy
Kapustę, jarzyny, ziemniaki włożyć do wywaru i zagotować. Do gotującej się zupy dodać pokrojoną paprykę i gotować wszystko do miękkości. W rondelku roztopić margarynę, dodać mąkę i przesmażyć. Zasmażkę dodać do zupy i zagotować. Do gotowej zupy dodać pokrojone mięso, koperek, natkę pietruszki i doprawić maggi do smaku. Smacznego!