Sposób przygotowania:
Kolorowe gofry- Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę.
- Z żółtek, mleka, wody, mąki oraz proszku wyrabiamy jednolitą masę.
- Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Dodajemy sól i pieprz.
- Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy.
- Podsmażoną cebulę oraz odsączony groszek, kukurydzę i paprykę (pokrojoną w kostkę) dodajemy do masy gofrowej.
- Ilość dodanych warzyw oraz rodzaj zależy od indywidualnego gustu. Do tych gofrów idealnie pasuje również szynka czy też pieczarki.
- Gofry smażymy na rozgrzanej gofrownicy. Podajemy z ulubionym sosem ziołowym lub keczupem.
marietta
agnieszka32910
Dziękuję, te gofry są idealne nie tylko na śniadanie, ale również obiad czy też kolacją :)