Sposób przygotowania:
Kolorowe jajeczka
Ugotować na twardo 12 jaj z łyżką soli. Kiedy jajka już przestygną, należy obrać delikatnie skorupki aby nie uszkodzić białek. Następnie kroimy wszystkie jaja na połówki i wydrążamy żółtka wrzucając po 4 żółtka do trzech osobnych głębokich talerzy (mogą być jakieś miseczki).
Do każdego z talerzy dodajemy po dwie łyżki majonezu. Do talerza pierwszego dodajemy 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, do drugiego 2 łyżeczki kurkumy, do trzeciego 2 łyżeczki posiekanego koperku (może być suszony).
Następnie składniki na każdym z talerzy bardzo dokładnie mieszamy na gładką masę rozgniatając dobrze żółtka, najlepiej osobnymi widelcami aby nam się kolory i smaki nie pomieszały.
Wybieramy pierwsze nadzienie i umieszczamy je w ośmiu połówkach białek. Najlepiej do tego użyć szprycy do kremów tortowych albo woreczka foliowego z odciętym rogiem.
Podobnie postępujemy z nadzieniem drugim i trzecim. Układamy kolorowe jajka na talerzu i schładzamy minimum godzinę w lodówce. Smacznego!
Do każdego z talerzy dodajemy po dwie łyżki majonezu. Do talerza pierwszego dodajemy 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki, do drugiego 2 łyżeczki kurkumy, do trzeciego 2 łyżeczki posiekanego koperku (może być suszony).
Następnie składniki na każdym z talerzy bardzo dokładnie mieszamy na gładką masę rozgniatając dobrze żółtka, najlepiej osobnymi widelcami aby nam się kolory i smaki nie pomieszały.
Wybieramy pierwsze nadzienie i umieszczamy je w ośmiu połówkach białek. Najlepiej do tego użyć szprycy do kremów tortowych albo woreczka foliowego z odciętym rogiem.
Podobnie postępujemy z nadzieniem drugim i trzecim. Układamy kolorowe jajka na talerzu i schładzamy minimum godzinę w lodówce. Smacznego!