Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Faszerowane jajka wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Faszerowane jajka wg Megg

Faszerowane jajka wg Megg

Składniki:

Faszerowane jajka wg Megg

 

  • 3 jajka
  • 1 mała cebulka
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • 2 łyżeczki majonezu
  • pieprz świeżo zmielony do smaku
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka wg Megg
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać , a następnie przekroić na połówki i wyjąć ze środka żółtka. Cebulkę obrać i bardzo drobniutko posiekać. Żółtka utrzeć z majonezem oraz chrzanem, a następnie dodać posiekaną cebulkę i dokładnie wszystko wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Przygotowany farsz nakładać do połówek jajek i udekorować dowolną zieleniną. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Podawać do wędlin i pieczywa. Smacznego!!!

Tagi:

jajko jajka