Sposób przygotowania:
Dwukolorowe jajka faszerowane
Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka, ucieramy z majonezem na gładką masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Do drugiej części dodajemy curry oraz musztardę, obydwie masy dokładnie mieszamy, przekładamy do worka cukierniczego i wypełniamy połówki jajek.
Pomidora sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę i posypujemy jajka z masą pomidorową, pozostałe jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Do drugiej części dodajemy curry oraz musztardę, obydwie masy dokładnie mieszamy, przekładamy do worka cukierniczego i wypełniamy połówki jajek.
Pomidora sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę i posypujemy jajka z masą pomidorową, pozostałe jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem.