bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Dwukolorowe jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Jajka przyrządziłam na święta Wielkanocne, wyszły bardzo smaczne. Szybko się je przyrządza a w dodatku ładnie się prezentują.

Dwukolorowe jajka faszerowane

Składniki:

Dwukolorowe jajka faszerowane

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo

 

  • 6 łyżek majonezu

 

 

  • 1 łyżka ketchupu

 

  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

 

  • 1 łyżeczka musztardy

 

  • 0,5 łyżeczki curry

 

  • Pół pęczka posiekanego szczypiorku

 

Sposób przygotowania:

Dwukolorowe jajka faszerowane
Ugotowane jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka, ucieramy z majonezem na gładką masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Masę dzielimy na pół, do jednej części dodajemy ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Do drugiej części dodajemy curry oraz musztardę, obydwie masy dokładnie mieszamy, przekładamy do worka cukierniczego i wypełniamy połówki jajek.

Pomidora sparzamy gorącą wodą, zdejmujemy skórkę, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w drobną kostkę i posypujemy jajka z masą pomidorową, pozostałe jajka posypujemy posiekanym szczypiorkiem.