Sposób przygotowania:
Różowe kwiaty z jajek na pierzynce
Jajka gotujemy na twardo. Ogórki i marynowane podgrzybki kroimy w drobniutką kostkę. do miseczki wkładamy majonez ogórki, grzybki chrzan musztardę i śmietanę.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Sos wykładamy na ozdobny talerz. w misce rozrabiamy koncentrat z buraków i wodę.Wkładamy do roztworu jajka na 15 minut. wyjmujemy.
Jajka kroimy wzdłuż wycinając kwiatki i układamy na sosie tatarskim.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Sos wykładamy na ozdobny talerz. w misce rozrabiamy koncentrat z buraków i wodę.Wkładamy do roztworu jajka na 15 minut. wyjmujemy.
Jajka kroimy wzdłuż wycinając kwiatki i układamy na sosie tatarskim.