zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Kolorowe koreczki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Smaczna wiosenna i zdrowa przekąska na szybko - doskonała na mecz!

Kolorowe koreczki

Składniki:

Kolorowe koreczki

 

  • Porcja na 8 sztuk
  • 8 plasterków świeżego ogórka
  • 1 cienka podwędzana parówka drobiowa
  • 2 suszone pomidory w oleju
  • 2 średnie rzodkiewki
  • kilka szczypiorków
  • 8 marynowanych perłowych cebulek
  • 1 pomidor
  • kilka liści sałaty rzymskiej

Sposób przygotowania:

Kolorowe koreczki
Parówkę pokroić na 8 równych części. Szczypiorek umyć, osuszyć i również pokroić na równe paseczki tak aby na każdy koreczek było po 4 paseczki. Rzodkiewki umyć i pokroić na 8 plasterków. Pomidory suszone i cebulki odsączyć a pomidory pokroić na 8 części. Na każdą wykałaczkę nabić po plasterku ogórka, następnie parówkę. Na parówkę nabić pomidory potem rzodkiewkę a na nią koliście paseczki szczypiorku. Na sam koniec nabijamy perełki cebulki. Na talerzyku układamy sałatę, koreczki nabijamy na pomidora i układamy całość na talerzyku z sałatą.