Sposób przygotowania:
Kolorowe muffiny z warzywami
Paprykę czerwoną oraz żółtą oczyszczamy z pestek . Kroimy ją w kostkę. Wrzucamy do głębokiej miski. Kukurydzę wykładamy na sitko aby sok ściekł. Szczypiorek siekamy drobno, dodajemy do pokrojonej papryki. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i dodajemy do głębokiej miski wraz z papryką i szczypiorkiem Ogórki kroimy w kostkę po czym dodajemy na sitko do naszej kukurydzy. Do miski z warzywami wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Przyprawiamy majerankiem, solą oraz pieprzem. Mieszamy razem. Do oddzielnej miski wlewamy szklankę jogurtu naturalnego, pół szklanki oleju, wbijamy jedno jajo. Mieszamy razem składniki. Następnie dodajemy do nich kukurydzę oraz pokrojone ogórki kiszone i ponownie mieszamy. Do suchych składników przelewamy mokre i mieszamy wszystko razem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki na muffiny natłuszczamy i wykładamy do każdej z osobna ciasto do 3/4 wysokości . Pieczemy ok 30 minut.