Sposób przygotowania:
Kolorowe naleśniki z twarogiem i imbirem
Zmielony twaróg mieszamy z żurawiną namoczoną w gorącej wodzie. Imbir drobno siekamy. W małym saganku gotujemy mleko z cukrem, dodajemy kokos i na małym ogniu redukujemy płyn ok. 5 minut, potem dodajemy imbir
Ostudzony kokos dodajemy do twarogu i żurawiny. Jajko roztrzepujemy z 200 ml mleka i cukrem, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy.
Następnie dolewamy resztę mleka. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej jęczmień i dokładnie mieszamy.
Na grubą rozgrzaną patelnię wylewamy naprzemiennie kakaową i jęczmienną masę. W zasadzie można robić różne wzory, paski, mozaiki.
Gotowe naleśniki przekładamy masą twarogowo-imbirową. Całość możemy polać syropem klonowym.
Ostudzony kokos dodajemy do twarogu i żurawiny. Jajko roztrzepujemy z 200 ml mleka i cukrem, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy.
Następnie dolewamy resztę mleka. Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao, do drugiej jęczmień i dokładnie mieszamy.
Na grubą rozgrzaną patelnię wylewamy naprzemiennie kakaową i jęczmienną masę. W zasadzie można robić różne wzory, paski, mozaiki.
Gotowe naleśniki przekładamy masą twarogowo-imbirową. Całość możemy polać syropem klonowym.
ewaeu
SylaUla