Sposób przygotowania:
Kolorowe naleśniki z warzywami i sosem
Do mleka dodajemy mąkę i jajka, dokładnie mieszamy. Wrzucamy opłukaną i odsączoną rukolę, miksujemy. Smażymy cienkie naleśniki na niewielkiej ilości oleju. Awokado przecinamy na pół, wyrzucamy pestki, miąższ dokładnie rozdrabniamy. Skrapiamy sokiem z limonki. Pomidory obieramy, usuwamy miękki miąższ, kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do awokado wraz z obraną i drobno posiekaną cebulą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Dodajemy do śmietany zmieszanej z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Naleśniki smarujemy łyżką guacamole. Posypujemy mixem sałat i pokrojoną w cienkie paski papryką. Składamy, polewamy sosem czosnkowym, przybieramy pomidorkami. Podajemy od razu po przygotowaniu.
zewa