Sposób przygotowania:
Kolorowe naleśniki z pesto
CIASTO: Mleko umieszczamy w misce. Dodajemy do niego pozostałe składniki ciasta. Całość dokładnie miksujemy. Im dłużej mieszamy, tym ciasto będzie bardziej puszyste. Z gotowego ciasta smażymy naleśniki wylewając ciasto porcjami na rozgrzaną patelnię.
PESTO: Bazylie umieszczamy w garnuszku. Dokładamy do niej słonecznik, pokrojony czosnek, ser oraz oliwę. Całość miksujemy. Doprawiamy do smaku. Usmażone naleśniki smarujemy pesto. Nakładamy pozostałe składniki nadzienia. Zwijamy i podajemy.
NADZIENIE: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i przysmażmy na oleju. Gotowe mięso zdejmujemy z ognia i studzimy. Awokado pozbawiamy pestki i skórki. Kroimy w paseczki. Pomidorki przekrawamy na 2-4 części w zależności od ich wielkości. Cebulkę przekrawamy na połowę i kroimy w piórka. Pietruszkę siekamy na drobno. Tak przygotowane składniki nadzienia delikatnie ze sobą łączymy. Nakładamy je na posmarowane naleśniki i zwijamy w rulon. Podajemy!
PESTO: Bazylie umieszczamy w garnuszku. Dokładamy do niej słonecznik, pokrojony czosnek, ser oraz oliwę. Całość miksujemy. Doprawiamy do smaku. Usmażone naleśniki smarujemy pesto. Nakładamy pozostałe składniki nadzienia. Zwijamy i podajemy.
NADZIENIE: Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i przysmażmy na oleju. Gotowe mięso zdejmujemy z ognia i studzimy. Awokado pozbawiamy pestki i skórki. Kroimy w paseczki. Pomidorki przekrawamy na 2-4 części w zależności od ich wielkości. Cebulkę przekrawamy na połowę i kroimy w piórka. Pietruszkę siekamy na drobno. Tak przygotowane składniki nadzienia delikatnie ze sobą łączymy. Nakładamy je na posmarowane naleśniki i zwijamy w rulon. Podajemy!
zbysiowa