Sposób przygotowania:
Kolorowe krokiety z jarmużem
CIASTO: Mleko umieszczamy w misce. Dokładamy do niego pozostałe składniki ciasta : mąkę, jajka, sól, proszek do pieczenia. Całość dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Naleśniki smażymy z obu stron do zrumienia. Na gotowe placuszki układamy po kolei plaster szynki, przygotowany wcześniej jarmuż, a na koniec plaster sera żółtego. Następnie zwijamy naleśniki na kształt krokieta. Tak przygotowane panierujemy w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron do zrumienienia. Podajemy na ciepło. NADZIENIE: Jarmuż płuczemy i usuwamy z niego grube części liści. Tak przygotowany obgotowujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, odciskamy nadmiar wody i kroimy na mniejsze części. Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do gotowej dokładamy jarmuż i razem smażymy około 5 minut doprawiając do smaku. Tak przygotowane nadzienie wykorzystujemy do przełożenia naleśników.