Sposób przygotowania:
Kolorowe placki z cukinii
Cukinię oraz paprykę dokładnie myjemy i osuszamy. Cukinię pozbawiamy końcówek i ścieramy na dużych oczkach tarki. Następnie posypujemy niewielką ilością soli morskiej i odstawiamy, by puściła ona sok. W tym czasie zabieramy się za paprykę, z której wykrawamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę.
Z cukinii odlewamy powstały płyn i dokładnie wyciskamy, by pozbyć się nadmiaru soku.
Do miski z cukinią dodajemy pokrojoną paprykę, przyprawy oraz jajko. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę. Ponownie wszystko dobrze ze sobą mieszamy.
Na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy średniej wielkości placuszki. Podajemy od razu po usmażeniu.
Z cukinii odlewamy powstały płyn i dokładnie wyciskamy, by pozbyć się nadmiaru soku.
Do miski z cukinią dodajemy pokrojoną paprykę, przyprawy oraz jajko. Całość dokładnie mieszamy i dodajemy mąkę. Ponownie wszystko dobrze ze sobą mieszamy.
Na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju smażymy średniej wielkości placuszki. Podajemy od razu po usmażeniu.
Magdalena88
misia5
Marika-
misia5
Holly
misia5
:)