Sposób przygotowania:
Placki z cukinią, szpinakiem i fetą
Warzywa dokładnie myjemy. Orzechy mielimy. Cukinie obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy łyżeczkę soli i odstawiamy aby puściła sok. Następnie odciskamy z nadmiaru soku. Dodajemy posiekany szpinak i miętę, zmielone orzechy, pokruszony ser, mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i jajka. Doprawiamy do smaku. Wyrabiamy masę. Rękoma formujemy zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na brązowy kolor. Smacznego!
![Placki z cukinią, szpinakiem i fetą Placki z cukinią, szpinakiem i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-cukinia-szpinakiem-i-feta-290205.jpg)
![Placki z cukinią, szpinakiem i fetą Placki z cukinią, szpinakiem i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-cukinia-szpinakiem-i-feta-290206.jpg)
![Placki z cukinią, szpinakiem i fetą Placki z cukinią, szpinakiem i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-cukinia-szpinakiem-i-feta-290207.jpg)
![Placki z cukinią, szpinakiem i fetą Placki z cukinią, szpinakiem i fetą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/placki-z-cukinia-szpinakiem-i-feta-290208.jpg)