pat-ka

pat-ka

Kucharz
[Przepisów: 6]

Placki z cukinii z dipem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placuszki z cukinii - smaczna alternatywa dla placków ziemniaczanych :)

Placki z cukinii z dipem czosnkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki z cukinii z dipem czosnkowym

 

Sposób przygotowania:

Placki z cukinii z dipem czosnkowym
PLACKI-Cukinię i marchew trzemy na "wiórki", białą część pora i natkę siekamy, dodajemy jajko i 4-5 łyżek mąki, można dodać więcej mąki gdy masa nie jest spójna. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy placki po kilka minut z każdej strony. DIP CZOSNKOWY- majonez i jogurt naturalny mieszamy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, solimy do smaku. Placuszki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, maczane w sosie czosnkowym lub jako dodatek do mięs i innych sosów. Smacznego :)
Placki z cukinii z dipem czosnkowym
Przygotowujemy składniki do przyrządzenia warzywnych pyszności ;)
Placki z cukinii z dipem czosnkowym
Łączymy składniki i doprawiamy do smaku
Placki z cukinii z dipem czosnkowym
Na rozgrzanym oleju układamy łyżką placki
Placki z cukinii z dipem czosnkowym
Smażymy z obu stron po kilka minut aż placuszki się zarumienią